COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

 

          Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Hîrlău, județul Iași, la data de 04.02.2013, au propus instanței de judecată luarea măsurii arestării preventive pentru o durată de 29 zile față de inculpații NENICĂ IULIAN FLORIN și MĂGUREANU NECULAI MARIUS, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și violare de domiciliu, fapte prev. de art. 208 alin. 1 – art. 209 alin. 1 lit. a) și art. 192 alin. 2 din C. pen. cu aplicarea art. 33 lit. a) C. pen.

          Din probatoriu administrat până la acest moment procesual a rezultat faptul că inculpații NENICĂ IULIAN FLORIN și MĂGUREANU NECULAI MARIUS, în ziua de 03.02.2012, în jurul orelor 1130, au pătruns fără drept în curtea locuinței părții vătămate G.A., pe poarta de acces și folosindu-se de pretextul că vor să cumpere cupoane de transport gratuit pentru pensionari, au cerut părții vătămate rest de la o bancnotă de 100 lei, observând locul unde are banii. În urma înțelegerii prealabile, inculpatul MĂGUREANU NECULAI MARIUS i-a distras atenția părții vătămate, oferindu-i spre vânzare pilote, timp în care inculpatul NENICĂ IULIAN FLORIN a intrat în locuință și dintr-o cameră a sustras suma de 4.100 lei. Prejudiciul a fost recuperat și restituit părții vătămate.

          Judecătoria Hîrlău a admis propunerea de arestare preventivă a inculpaților și a dispus emiterea mandatului de arestare pentru o perioadă de 29 zile pe numele inculpaților NENICĂ IULIAN FLORIN și MĂGUREANU NECULAI MARIUS.

         

 

Purtător de cuvânt al Parchetului

de pe lângă Judecătoria Hîrlău

 

Procuror,

Emilian-Ionuț Brătuleanu