COMUNICAT

 

 

 

          Având în vedere comunicatul de presă publicat pe site-ul I.P.J. Iași în data de 06.02.2013, și preluat în presa locală și națională, referitor la dosarul privind pe numita V. Emiliea, din com. Ciurea, jud. Iași, cercetată sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tâlhărie și furt calificat, vă comunicăm următoarele:

          În mod regretabil purtătorul de cuvânt al I.P.J. Iași a făcut precizarea că învinuita urmează să fie condusă la Judecătoria Iași, cu propunere de arestare preventivă, în condițiile în care, la momentul emiterii comunicatului de presă, procurorul de caz nu formulase în cauză vreo propunere de arestare preventivă.

          Aducem la cunoștința publicului faptul că în procedura luării față de inculpat a măsurii arestării preventive, organele de cercetare penală sunt competente numai să sesizeze, prin referat motivat, procurorul.

          Procurorul, dacă apreciază să sunt întrunite condițiile prevăzute de lege, întocmește propunerea motivată de luare a măsurii arestării preventive, care se înaintează, de Parchet, instanței de judecată.

          Conform legii și regulamentelor de ordine interioară, numai purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași este îndrituit să dea relații cu privire la activitatea procurorilor din cadrul instituției.

          În cauză, procurorul a apreciat că, în această fază a procesului penal, arestarea inculpatei nu se impune, față de lipsa antecedentelor penale și poziția procesuală a acesteia, cercetările continuând cu inculpata în stare de liberate.

         

 

 

BIROUL DE PRESĂ AL

PARCHETULUI DE PE LÂNGĂ JUDECĂTORIA IAȘI