COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

 

          Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Hîrlău, județul Iași, la data de 10.04.2013, au propus instanței de judecată luarea măsurii arestării preventive pentru o durată de 29 zile față de inculpatul PIȚU RADU-DUMITRU,  cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat (două acte materiale – din care unul consumat și unul în faza tentativei),  fapte  prevăzute și pedepsite de art. 208 alin.1 – art. 209 alin.1 lit. a), e), g) și i) din C. pen., cu aplic. art. 41 alin. 2 și art. 37 alin. 1 lit. b) C. pen., și conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, faptă prev. și ped. de art. 86 alin. 1 din O.U.G. nr. 195/2002, rep., cu aplic. art. 37 alin. 1 lit. b) C. pen., toate cu aplic. art. 33 lit. a) din C. pen.

          Din probatoriu administrat până la acest moment procesual a rezultat faptul că inculpatul PIȚU RADU-DUMITRU, în noaptea de  03/04.08.2011, pe timp de noapte, în baza rezoluției infracționale unice, în loc public și împreună cu alții, a comis două acte materiale de furt, unul în formă continuată și altul rămas în faza tentativei pedepsibile, respectiv a pătruns prin efracție în autoturismul părții vătămate S. C., sustrăgând un radiocasetofon, după care prin efracție a pătruns în autoturismul părții vătămate T. M., în scopul de a-și însuși pe nedrept radiocasetofonul, executarea infracțiunii fiind întreruptă întrucât a fost surprins de către partea vătămată. În aceeași noapte inculpatul Pițu Radu-Dumitru a condus pe drumurile publice un autoturism fără a poseda permis de conducere.    

Judecătoria Hîrlău a admis propunerea de arestare preventivă a inculpatului PIȚU RADU-DUMITRU și a dispus emiterea mandatului de arestare pentru o perioadă de 29 zile pe numele acestuia.

         

 

Purtător de cuvânt al Parchetului

de pe lângă Judecătoria Hîrlău

 

Procuror,

Emilian-Ionuț Brătuleanu