COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

 

          Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Hîrlău, județul Iași, la data de 11.04.2013, în baza autorizației emise de instanța de judecată și împreună cu lucrătorii din cadrul Postului de Poliție Deleni, au efectuat o percheziție domiciliară pe raza comunei Deleni în vederea identificării bunurilor sustrase de la un saivan de ovine aparținând părții vătămate L.C..

În cursul aceleași zile, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău au propus instanței de judecată luarea măsurii arestării preventive în lipsă pentru o durată de 30 zile față de inculpatul CREANGĂ DANIEL,  cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și distrugere, fapte prevăzute și pedepsite de art. 208 alin. 1 – art. 209 alin. 1 lit. g) și art. 217 alin. 1 C. pen., cu aplicarea art. 37 alin. 1 lit. a) și art. 33 lit. a) C. pen.

Din probatoriu administrat până la acest moment procesual a rezultat faptul că inculpatul CREANGĂ DANIEL, în noaptea de 29/30.03.2013, a sustras de la un saivan pentru ovine ce aparține părții vătămate L. C. mai multe componente din fier ce susțineau acoperișul, precum și trei tocuri metalice de la ușile de acces, distrugând în acest fel aprox. 100 m2 azbociment, prejudiciul fiind estimat la 5.460 lei.

Judecătoria Hîrlău a admis propunerea de arestare preventivă în lipsă a inculpatului CREANGĂ DANIEL și a dispus emiterea mandatului de arestare pentru o perioadă de 30 zile pe numele acestuia.

În cursul zilei de 12.04.2012, inculpatul CREANGĂ DANIEL a fost găsit și audiat în fața judecătorului, conform procedurii.

         

 

Purtător de cuvânt al Parchetului

de pe lângă Judecătoria Hîrlău

 

Procuror,

Emilian-Ionuț Brătuleanu