COMUNICAT

10.10.2013

 

 

              Urmarea articolului publicat în cotidianul Bună Ziua Iași la data de 10.10.2013, cu titlul JOS CENZURA!, sub semnătura domnului MIHĂILĂ CĂTĂLIN, aducem la cunoștință următoarele:

În cursul zilei de 09.10.2013, jurnalistul nu a contactat deloc purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași pentru a obține informațiile de interes public. Precizăm că doar această persoană  are atribuții pe linia informării mass-media.

           Este regretabil că din dorința de a concepe un articol de presă despre o stare de fapt inexistentă, jurnalistul s-a pretat la a insera în conținutul articolului afirmații neadevărate referitoare la un pretins refuz al autorității de a –i comunica informațiile solicitate.

          Este de asemenea regretabil că un jurnalist care aduce la cunoștința publicului aspecte ale activității organelor judiciare nu se informează în prealabil asupra competențelor materiale ale acestora, preferând să plaseze într-o lumină negativă și să acuze de lipsă de comunicare, structuri de poliție- pe marginea unor chestiuni judiciare care, prin lege, nu revin în competența acestora.

         Păstrăm disponibilitatea în comunicarea cu mass-media ca și până acum, în limitele permise de lege și dorim să reamintim că numele și numărul de telefon al purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, sunt postate pe site-ul instituției.

 

 

Prim Procuror

Pascal Carmina

 

Purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.