COMUNICAT

 

            Biroul de informare publica si relatii cu presa din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi este imputernicit sa aduca la cunostinta opiniei publice urmatoarele:

 

            Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi a dispus, la data de 15.11.2013, trimiterea in judecata, in stare de libertate, a inculpatului BAETU DUMITRU sub aspectul savarsirii infractiunii de “coruptie sexuala” prev. de art. 202 alin. 1 Cod penal.

            Probatoriul administrat in cauza pe parcursul urmaririi penale a relevat urmatoarea situatie de fapt:

            In ziua de 22.12.2012, in timp ce se afla intr-un tren de persoane stationat in statia C.F.R. Iasi Nord, a acostat-o pe partea vatamata T.D.E. in varsta de 10 ani, dupa ce aceasta a iesit si toaleta vagonului si a savarsit fata de aceasta acte cu caracter obscen – respectiv si-a exhibat organul sexual si a pipait-o pe partea vatamata in zona pieptului – adresandu-i, totodata cuvinte cu conotatie sexuala.

            Dosarul a fost inaintat, spre competenta solutionare, Judecatoriei Iasi.

 

            Precizam ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta, spre judecare, situatie care nu poate in niciun fel sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.