COMUNICAT

 

            Biroul de informare publica si relatii cu presa din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi este imputernicit sa aduca la cunostinta opiniei publice urmatoarele:

 

            Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi a dispus, la data de 02.12.2013, trimiterea in judecata, in stare de libertate, a inculpatului VLAD CORNELIU sub aspectul savarsirii infractiunii de “contrabanda” prev. de art. 270 alin. 3 din Legea nr. 86/2006.

            Probatoriul administrat in cauza pe parcursul urmaririi penale a relevat urmatoarea situatie de fapt:

            In ziua de 03.11.2010, a achizitionat si detinut un nr. total de 1.000 pachete de tigari marca Winston avand aplicate timbre de acciza Republica Moldova, cauzand un prejudiciu in cuantum de 8.841 lei din care: suma de 940 lei valoare in vama, 541,44 lei taxe vamale, 6.407 lei accize si 1893 lei TVA, cunoscand provenienta ilicita a acestora.

            Dosarul a fost inaintat, spre competenta solutionare, Judecatoriei Iasi.

 

            Precizam ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta, spre judecare, situatie care nu poate in niciun fel sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.