COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

 

         Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Hîrlău, județul Iași, la data de 13.02.2013, au propus instanței de judecată luarea măsurii arestării preventive pentru o durată de 30 zile față de inculpații COVALIUC MIHAI, DILĂ ALEXANDRU-IONUȚ, CREȚU DUMITRU-MIHAI și APETREI GABRIEL, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și violare de domiciliu, fapte prev. de art. 208 alin. 1 – art. 209 alin. 1 lit. a) și g) și art. 192 alin. 2 din C. pen. cu aplicarea art. 41 alin. 2 și art. 33 lit. a) C. pen., cu aplicarea art. 37 alin. 1 lit. a) față de inculpații COVALIUC MIHAI, DILĂ ALEXANDRU-IONUȚ, APETREI GABRIEL.

         Din probatoriu administrat până la acest moment procesual a rezultat faptul că inculpații COVALIUC MIHAI, DILĂ ALEXANDRU-IONUȚ și CREȚU DUMITRU-MIHAI, în noaptea de 19/20.01.2013, în baza aceleeași rezoluții infracționale, au pătruns  de două ori pe poarta de acces în curtea locuinței părții vătămate C.M. și dintr-un adăpost au sustras șapte păsări, un bidon din plastic în care se afla cantitatea de 10 litri țuică și alte bunuri, în valoare totală de 760 lei, timp în care inc. APETREI GABRIEL a stat de pază în drum la poarta locuinței, după care au împărțit bunurile. Prejudiciul în  sumă  de 760  lei nu a  fost  recuperat.

         Judecătoria Hîrlău a admis propunerea de arestare preventivă a inculpaților COVALIUC MIHAI, DILĂ ALEXANDRU-IONUȚ și APETREI GABRIEL și a dispus emiterea mandatelor de arestare pentru o perioadă de 30 zile pe numele acestora, iar față de inc. APETREI GABRIEL s-a dispus măsura obligării de a nu părăsi localitatea.

        

 

Purtător de cuvânt al Parchetului

de pe lângă Judecătoria Hîrlău

 

Procuror,

Emilian-Ionuț Brătuleanu