COMUNICAT

 

 

Biroul de presă din cadrul Parchetului de pe lângă Parchetul de pe lângă Judecătoria Iasi este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

La data de 17.10.2013 procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iasi au solicitat instanței de judecată, arestarea preventivă a inculpatului PROCA MARCEL (aflat în stare de reținere) sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „înșelăciune” în formă continuată - 7 acte materiale consumate și unul în forma tentativei, pentru o perioada de 29 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că în perioada 12.10.2013-16.10.2013, prin folosirea unor tichete cadou falsificate, a indus în eroare reprezentanții mai multor magazine de produse electrocasnice de pe raza mun. Iasi, de la care a achiziționat produse în valoare de 9660 lei.

 

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.