COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

 

          Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Hîrlău, județul Iași, la data de 20.05.2013, au pus în mișcare acțiunea penală și au dispus trimiterea în judecată a inculpatului SPĂTARU SIDOR pentru săvârșirea infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului, faptă prev. și ped. de art. 306 C. pen., și a inculpatei VECLIUC RAISA pentru săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă, faptă prev. și ped. de art. 250 alin. 1 și 3 C. pen.

          Din probatoriu administrat până la acest moment procesual a rezultat faptul că inculpatul SPĂTARU SIDOR, în perioada noiembrie 2006 – ianuarie 2013, în calitate de părinte, în mod repetat l-a agresat fizic și psihic, pe fiul său minor S.Ș., supunându-l la unele munci fizice și neasigurându-i un climat propice de creștere și educare normală, i-a pus în primejdie dezvoltarea fizică și psihică, culminând cu plecarea voluntară a acestuia de la Liceul Tehnologic Focuri unde era elev în clasa a-II-a, fiind găsit decedat în ziua de 05.02.2013, într-o râpă din apropierea casei.

          De asemenea, inculpata VECLIUC RAISA, în perioada septembrie 2012 – ianuarie 2013, în calitate de învățător al minorului S.Ș., elev în clasa a II-a la Liceul Tehnologic Focuri, a avut un comportament neadecvat folosind acte de violență fizică (palme peste cap și urecheat), cât și agresiune verbală și non-verbală față de acesta prin folosirea tonului ridicat, neacordarea atenției, excluderea de la ore pentru indisciplină, atitudini de discriminare și marginalizare, evaluare neobiectivă,  neasigurându-i un climat propice de educare normală, punându-i în primejdie gravă dezvoltarea fizică și morală și culminând cu neprezentarea acestuia la orele de curs în data de 24.01.2013 și plecarea voluntară  de la unitatea de învățământ.

 

         

 

Purtător de cuvânt al Parchetului

de pe lângă Judecătoria Hîrlău

 

Procuror,

Emilian-Ionuț Brătuleanu