COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

 

         Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Hîrlău, județul Iași, la data de 23.08.2013, au propus instanței de judecată luarea măsurii arestării preventive pentru o durată de 30 zile față de inculpații MATICIUC MIHAI, OPINCĂ IULIAN și VIȚELARIU IONUȚ-MARIAN, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de viol, faptă prev. și ped. de art. 197 alin. 1, alin. 2 lit. a) C. pen.

         Din probatoriu administrat până la acest moment procesual a rezultat faptul că, în seara zilei de 15.08.2013, în jurul orelor 2200, învinuitul MORUZ DUMITRU, având o înțelegere prealabilă cu inculpații de a înlesni întreținerea de raporturi sexuale cu partea vătămată R.G., în vârstă de 16 ani, care îi era prietenă, a determinat-o pe aceasta din urmă să îi însoțească până în pădure, deplasându-se cu autoturismul unuia dintre inculpați. După ce au ajuns în pădure, înv. Moruz Dumitru s-a ascuns, iar inculpații, prin constrângere morală, au întreținut cu partea vătămată acte sexuale normale și orale.

         Judecătoria Hîrlău a admis propunerea de arestare preventivă și a dispus emiterea mandatelor de arestare pentru o perioadă de 30 zile pe numele inculpaților MATICIUC MIHAI, OPINCĂ IULIAN și VIȚELARIU IONUȚ-MARIAN.

        

 

Purtător de cuvânt al Parchetului

de pe lângă Judecătoria Hîrlău

 

Procuror,

Emilian-Ionuț Brătuleanu