COMUNICAT DE PRESĂ

20.10.2016

 

 

    1.   Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași a dispus trimiterea în judecată în stare arest preventiv a inculpaților: BABAN MIHAI și VASILACHI CORNELIU –ambii în vârstă de 21 ani,  pentru săvârșirea infracțiunii de omor, prev. de art. 188 alin.1 Cod Penal, reținându-se în actul de sesizare în seara de 25.09.2016, în timp ce se aflau pe un drum din apropierea gării Belcești, jud.Iași, pe fondul consumului exagerat de băuturi alcoolice, inculpații, l-au acostat pe Asofroniei Petru Cristinel (42 ani), căruia i-au aplicat  multiple lovituri cu pumnii și picioarele predominant la nivelul capului, dar și peste corp, cauzându-i traumatisme grave care au condus la decesul victimei la data de 27.09.2016.

Din probele administrate în cauză a rezultat că a existat un prim episod de violență, la finalul căruia victima a reușit să se ridice și să se deplaseze aproximativ 50 metri însă a fost urmărită de cei doi inculpați, care au lovit-o  în continuare cu pumnii și picioarele. În cele din urmă, inculpații au abandonat pe Asofroniei Petru în apropierea liniilor de cale ferată.

Moartea numitului Asofroniei Petru a fost violentă și s-a datorat comei cerebrale traumatice, consecința hematomului subdural, hemoragiei subarahnoidiene, contuziei cerebrale, cerebeloase, ponto-mezenfalice și a dilacerării cerebrale, produse în cadrul unui traumatism cranio-cerebral acut deschis.

 

2. Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv, a inculpatului GARDAN PETRICĂ (26 ani) pentru săvârșirea infracțiunii de omor, prev. de art. 188 alin.1 Cod Penal.

În actul de sesizare, s-a reținut că în seara  de 28.08.2016, în intervalul orar  19.30 - 20.00, în urma unui conflict minor ce ar fi avut loc anterior acestei zile,

( folosirea unui cal fără consimțământul inculpatului) Gardan Petrică i-a aplicat victimei Luca Neculai mai multe lovituri cu pumnii la nivelul feței și al capului, dar și cu picioarele la nivelul zonei toraco abdominale, în timp ce aceasta se afla căzută la pământ, cauzându-i mai multe traumatisme care au condus la deces (insuficiență cardio-respiratorie acută consecutivă politraumatismului cu ruptură splenică, hemoperitoneu și fracturi costale C9-C12 stg.) 

După agresiune, cu greutate, Luca Neculai s-a deplasat singur spre locuința sa, însă  în dimineața zilei de 29.08.2016, în jurul orelor 05.30 a fost  găsit  decedat, întins pe sol cu fața în sus, la o distanță de circa 1, 5 m de poarta de acces în curte.

 

       Precizăm că sesizarea instanței de judecată în cele două cauze penale,  constituie o etapă a procesului penal și nu este de natură să înfrângă prezumția de nevinovăție.