C O M U N I C A T  D E  P R E S Ă

Nr. 3

 din data de 05 Mai 2017

 

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Hîrlău, județul Iași, la data de 05.05.2017, au solicitat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Hîrlău luarea măsurii arestării preventive pentru o durată de 30 zile față de inculpata Ozoreanu Oana-Alexandra, cercetată pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă, faptă prev. de art. 192 alin.1 C. pen., părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia, faptă prev. de       art. 338 alin. 1 C. pen., și instigare la mărturie mincinoasă,  faptă prev. de art. 47  C. pen. raportat la art. 273 alin. 1 C. pen., toate cu aplicarea art. 38 alin. 1 C. pen.

 

Din probatoriu administrat până la acest moment procesual a rezultat faptul că:

La data de 14.02.2017, în jurul orelor  2100, numitul B. D.-M., de 51 ani, a fost găsit căzut, în stare de inconștiență, pe marginea D.J. 281 Scobinți, prezentând escoriații și echimoze la nivelul feței și a membrelor superioare. Susnumitul a fost transportat cu ambulanța la spital în stare comatoasă, iar la scurt timp a decedat.

În seara zilei de 14.02.2017 orele 2008, inculpata Ozoreanu Oana-Alexandra s-a deplasat pe D.J. 281  dinspre Primăria comunei Scobinți către satul Sticlăria.

La întoarcere, inculpata a lovit cu autoturismul pe numitul B. D.-M., de 51 ani, care circula ca pieton din sens opus, proiectându-l pe carosabil. După ce a lovit victima, inculpata și-a continuat deplasarea către orașul Hîrlău, fără a opri la fața locului, părăsind locul accidentului fără încuviințarea organelor de poliție.

În timpul cercetărilor, inculpata Ozoreanu Oana-Alexandra a încercat să ascundă aflarea adevărului prin instigarea martorilor chemați la organele de poliție pentru audieri să facă afirmații mincinoase în fața organelor de urmărire penală când vor fi chemate la audiere.

 

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Hîrlău a admis propunerea de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile a inculpatei.

 

Precizăm că măsurile procesuale dispuse în cauză nu sunt de natură să înfrângă prezumția de nevinovăție a persoanei cercetate.

 

Purtător de cuvânt al Parchetului

de pe lângă Judecătoria Hîrlău

 

Procuror,

Emilian-Ionuț BRĂTULEANU