COMUNICAT DE PRESĂ

Nr. 1 din 10.03.2017

 

 

 

          Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Hîrlău, județul Iași, la data de 09.03.2017, au propus judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Hîrlău luarea măsurii arestării preventive pentru o durată de 30 zile față de inculpatul Benza Ghiorghi, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de viol, faptă prev. de art. 218 alin. 1 și alin. 2 C. pen., și violare de domiciliu, faptă prev. de art. 224 alin. 1 C. pen., ambele cu aplicarea art. 38 alin. 1 C. pen.

 

          Din probatoriu administrat până la acest moment procesual a rezultat faptul că, în ziua de 07.03.2017, orele 1430, fiind sub influența băuturilor alcoolice și cunoscând faptul că persoana vătămată M.R., în vârstă de 83 ani, locuiește singură de mai mulți ani de zile, inculpatul Benza Ghiorghi a pătruns fără drept în locuința acesteia, unde prin constrângere fizică a dezbrăcat-o de pantaloni și a încercat întreținerea unui raport sexual normal însă nu a reușit deoarece persoana vătămată a opus rezistență, lovindu-l cu un lemn peste cap și față. Inculpatul nu a renunțat la hotărârea infracțională, supunând-o pe victimă la un act sexual anormal.

 

          Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Hîrlău a admis propunerea de arestare preventivă și a dispus emiterea mandatului de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 zile pe numele inculpatului Benza Ghiorghi.

 

Precizăm că măsurile procesuale dispuse în cauză nu sunt de natură să înfrângă prezumția de nevinovăție a persoanei cercetate.

 

         

Purtător de cuvânt al Parchetului

de pe lângă Judecătoria Hîrlău

 

Procuror,

Emilian-Ionuț Brătuleanu