COMUNICAT DE PRESĂ

16.06.2017

 

                      La data de 14.06.2017, Parchetul de pe lângă Judecătoria Răducăneni a înaintat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Răducăneni un referat cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile a inculpatului R.A.E, pentru infracțiunile de lipsire de libertate în mod ilegal prevăzută de art. 205 alin 1 din C. pen., lovire sau alte violențe prevăzută de art. 193 alin. 2 din C. pen. și  distrugere prevăzută de art. 253 alin. 1 C.pen., toate cu aplicarea art. 77 alin. 1 lit. a din C. pen., art. 38 alin. 1 din C.pen. și art. 41 alin.1 C.pen., constând în aceea că, la data de 12.06.2017, împreună cu inculpații R.E.A., N.C. și C.I.  a profitat de prezența persoanei vătămate D. Ș. la domiciliul său și, toți patru, au exercitat violențe și umilințe asupra acesteia o perioadă de câteva ore, lipsind-o de libertate în mod ilegal. Inculpații au filmat cu telefonul mobil scenele umilitoare la care au supus persoana vătămată, ulterior lăudându-se unor consăteni cu scenele filmate, aducând astfel o atingere foarte gravă demnității persoanei acesteia. Totodată, inculpatul R.A.E. a distrus cu intenție autoturismul persoanei vătămate, lovindu-se cu acest bun de un stâlp de la rețeaua electrică.

           La data de 16.06.2017, Judecătoria Răducăneni a dispus măsura arestării preventive a inculpatului R.A.E., pentru o perioadă de 30 de zile.  

            Precizăm că măsurile procesuale dispuse în cauză nu sunt de natură să înfrângă prezumția de nevinovăție a persoanei cercetate.