C O M U N I C A T  D E  P R E S Ă

Nr. 4

din data de 25 Mai 2017

 

 

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Hîrlău, județul Iași, la data de 23.05.2017, au solicitat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Hîrlău luarea măsurii arestării preventive pentru o durată de 30 zile față de inculpatul CĂLUGĂRU IONUȚ, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată,  faptă prev. de art. 233 - art. 234 alin. 1 lit. a), d) și f) C. pen.

 

Din probatoriu administrat până la acest moment procesual a rezultat faptul că:

În noaptea de 17/18.05.2017, în jurul orei  0030, inculpatul CĂLUGĂRU IONUȚ, zis Țucu, a pătruns în curtea persoanei vătămate B.E. (în vârstă de 69 ani, văduvă) și, atunci când aceasta a ieșit din casă pentru a vedea de ce latră câinele, a amenințat-o cu moartea, solicitându-i bani. Întrucât persoana vătămată nu s-a conformat, inculpatul a imobilizat victima, aceasta cedând și spunându-i că îi va da toți banii din casă. Persoana vătămată a revenit din camera unde locuiește cu un portmoneu în care se afla suma de 200 lei pe care i-a dat-o inculpatului.

 

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Hîrlău a admis propunerea de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile a inculpatului.

 

 

 

Precizăm că măsurile procesuale dispuse în cauză nu sunt de natură să înfrângă prezumția de nevinovăție a persoanei cercetate.

 

 

Purtător de cuvânt al Parchetului

de pe lângă Judecătoria Hîrlău

 

Procuror,

Emilian-Ionuț BRĂTULEANU