C O M U N I C A T  D E  P R E S Ă

Nr. 5

din data de 30 Iunie 2017

 

 

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Hîrlău, județul Iași, la data de 28.06.2017, au solicitat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Hîrlău luarea măsurii arestării preventive pentru o durată de 30 zile față de inculpatul BUZEMURGĂ AUREL, zis „Nelucu”, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă la săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată,  faptă prevăzută de      art. 32 alin. 1 C. pen. raportat la art. 233 - art. 234 alin. 1 lit. d) și f) C. pen., și tentativă la săvârșirea infracțiunii de viol, faptă prevăzută de art. 32 alin. 1         C. pen. raportat la art. 218 alin. 1 C. pen., cu aplicarea art. 38 alin. 1 și art. 41 alin. 1 C. pen.

 

Din probatoriu administrat până la acest moment procesual a rezultat faptul că:

În noaptea de 26.06.2017,  în jurul orelor 2330, inculpatul Buzemurgă Aurel a pătruns prin forțarea sistemului de asigurare al ușii, în interiorul locuinței persoanei vătămate C. M., în vârstă de 66 ani, și, prin constrângere morală și violențe fizice a cerut acesteia să-i dea bani, după care în aceeași modalitate a încercat să determine victima la raport sexual.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Hîrlău a admis propunerea de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile a inculpatului.

 

Precizăm că măsurile procesuale dispuse în cauză nu sunt de natură să înfrângă prezumția de nevinovăție a persoanei față de care se efectuează urmărirea penală.

 

 

Purtător de cuvânt al Parchetului

de pe lângă Judecătoria Hîrlău

 

Procuror,

Emilian-Ionuț BRĂTULEANU