COMUNICAT

06.02.2018

 

 

 

Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași a înregistrat cauza penală cu numărul 1620/P/2018, în care se efectuează cercetări cu privire la comiterea infracțiunilor de lovirea sau alte violențe, tulburarea ordinii și liniștii publice și portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase constând în aceea că:

             în ziua de 04.02.2018, în jurul orelor 18.00, numitul Ciocan Radu, născut la data de 09.12.1972, fără antecedente penale, în timp ce se afla într-un autobuz aparținând C.T.P. Iași pe traseul nr. 46 între stațiile Moara de Foc și Petru Poni, a lovit pe minorul P. E. în vârstă de 15 ani, cu un cuțit în zona toracică, cauzându-i leziuni ce au necesitat internarea la Spitalul Clinic de Urgențe Sf. Maria Iași. De asemenea, prin actele de violență comise prin folosirea cuțitului asupra minorului, numitul Ciocan Radu a tulburat ordinea și liniștea publică a călătorilor din  mijlocul de transport în comun.

 

            Conform primelor constatări medico-legale, victima a prezintat plagă înjunghiată penetrantă hemitorace stâng cu ușor emfizem subcutanat adiacent și lamă de pneumotorax stâng, pentru care s-a intervenit chirurgical practicându-se explorarea chirurgicală primară, hemostază și drenaj pleural stâng. Leziunile prezentate de susnumitul necesită 16 -18 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare din momentul producerii.

            În cauză s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de Ciocan Radu, care a căpătat calitatea de inculpat pentru comiterea infracțiunilor prevăzute de art. 192 alin. 2 Cod penal, 371 Cod penal și 372 al. 1 lit. a, alin.2 din Codul penal, toate cu aplic. art. 38 al. 2 din Codul penal.

 

            Cauza a fost înaintată Judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Iași cu propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru 30 de zile, propunerea fiind admisă.

           

 

           Precizăm că măsurile procesuale dispuse în cauză nu sunt de natură să înfrângă prezumția de nevinovăție a persoanelor cercetate.

 

 

PRIM - PROCUROR,

PALAGHIA Claudia-Monica