COMUNICAT

14.02.2018

 

 

 

Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași a înregistrat dosarul penal cu numărul 1874/P/2018, având ca obiect sesizarea din data de 06.02.2018, a Serviciului Control Urbanism și Afișaj Stradal din cadrul Poliției Locale Iași cu privire la efectuarea fără autorizație de construire a unor lucrări asupra monumentului istoric Administrația Finanțelor Publice Locale și sedii partide din mun. Iași, bld. Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 13-15, jud. Iași.

 

La data de 07.02.2018 a fost începută în cauză urmărirea penală in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii de executare fără autorizație de construire sau de desființare ori cu nerespectarea prevederilor acesteia a lucrărilor prevăzute de lege, prev. de art. 24 lit. a din Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, cu modificările și completările ulterioare.

 

De asemenea, în data de 12.02.2018, Direcția Națională Anticorupție a înaintat către Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași, spre competentă soluționare, sesizarea având același obiect, formulată de către Primăria Municipiului Iași – Direcția Exploatare Patrimoniu, aceasta fiind atașată la dosarul deja înregistrat.

 

În cauză se efectuează cercetări pentru stabilirea situației de fapt, cu precizarea că, în conformitate cu prevederile cuprinse în art. 285 alin. (2) C.proc.pen., procedura în această fază a urmăririi penale este nepublică.

 

 

 

PRIM - PROCUROR,

PALAGHIA Claudia-Monica