COMUNICAT DE PRESĂ

26.02.2018

 

 

          Prin rechizitoriul din data de 20.02.2018 Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a inculpatului Holban Constantin Radu (fost Talabă) pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor, prevăzută de art. 32 alin. 1 Cod Penal rap. la art. 188 alin. 1 Cod penal, constând în aceea că, în dimineața zilei de 28.01.2018, în jurul orei 0430, s-a deplasat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului „Sf. Spiridon”, unde victima Dumitraș Dorel Iulian se prezentase pentru a-i fi acordate îngrijiri medicale ca urmare a unei vătămări anterioare, suferite într-un club din municipiul Iași, și, în intervalul orar 0440-0450, pe strada Nicolae Bălcescu, în apropierea barierei de la intrarea în spital, i-a aplicat mai multe lovituri cu un obiect tăietor-înțepător persoanei vătămate Dumitraș Dorel Iulian, în zona temporală stângă, victima suferind un politraumatism cranio-facial obiectivat prin echimoze, plăgi, tumefacție, hemoragie subconjunctivală, hemotimpan, fractură temporală stângă cu pneumoencefalie, traumatism toracic obiectivat prin excoriație și un traumatism al membrului superior stâng obiectivat prin plagă înjunghiată.

          Prin același rechizitoriu s-a dispus disjungerea și declinarea cauzei la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași cu privire la incidentele petrecute în aceeași noapte într-un club din municipiul Iași, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe, prevăzută de art. 193 alin. 2 Cod penal.

          Dosarul urmează să parcurgă procedura de cameră preliminară la Tribunalul Iași.

 

          Facem precizarea că trimiterea în judecată constituie doar o etapă procesuală ce nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

 

Prim-procuror adjunct,

PECINCU ALEXANDRU CRISTIAN