COMUNICAT DE PRESĂ

04.03.2019

 

 

 

Prin rechizitoriul din data de 25.02.2019 emis în dosarul penal nr.1/P/2019 s-a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Mustea Vasile, în vârstă de 65 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de:

- omor asupra unui membru de familie, prevăzută de art. 188 alin. 1 Cod penal – art.199 alin.1 Cod penal.

În fapt, s-a reținut că, pe data de 02.01.2019, în intervalul orar 1800-1900, fiind în stare avansată de ebrietate, pe fondul unui conflict spontan ce a generat un exces de furie, inculpatul Mustea Vasile i-a aplicat soției sale M.M., o singură lovitură în partea dreaptă a toracelui, subclavicular, cu un cuțit de bucătărie cu lungimea lamei de 14 cm și lățimea lamei de 1 cm la vârf și 1,5 cm în partea mediană, ceea ce i-a produs victimei un traumatism toracic cu plagă arterială și a declanșat hemoragie externă și internă, cu rol tanato-generator.

Sub aspectul elementului material al laturii obiective, s-a stabilit că lovitura unică aplicată de către inculpat cu obiectul tăietor-înțepător a fost activă, puternică, iar urmarea imediată a acțiunii inculpatului a fost aceea că i-a produs victimei leziuni grave cu rol în producerea decesului.

Fiind audiat în cursul urmăririi penale, inculpatul a recunoscut și descris comiterea infracțiunii de care este acuzat, așa cum își amintea și a pus la dispoziția organelor de urmărire penală cuțitul folosit, care avea urme de sânge. De asemenea, inculpatul a menționat că regretă fapta comisă.

 

Facem precizarea că trimiterea în judecată constituie doar o etapă procesuală care, în nicio situație, nu poate înfrânge prezumția de nevinovăție.

 

 

 

 

Prim procuror,

Mihaela Apostol