COMUNICAT DE PRESĂ

04.09.2019

 

            Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău, județul Iași, la data de 04.09.2019, au solicitat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Hârlău luarea măsurii arestării preventive pentru o durată de 30 zile față de inculpatul C.L.M. pentru săvârșirea infracțiunilor de punerea in circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice, prev. de art. 334 alin. (1), art. 335 alin. (1) și art. 336 alin. (1) C.pen., cu aplic. art. 38 alin. (2) C.pen..

Din probatoriu administrat până la acest moment procesual rezultă suspiciunea rezonabilă în data de 02.09.2019, ora 05:20, inculpatul C.L.M. a condus pe strada Petru Rareș din satul Iazu Vechi, com. Șipote, jud. Iași, autoturismul marca Ford cu numărul de circulație provizorie cu termenul de valabilitate expirat, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și sub influența băuturilor alcoolice, având o îmbibație alcoolică de 2.22 g ‰ alcool pur în sânge, la prima probă recoltată la orele 08:45 și de 2,02 g ‰ alcool pur în sânge, la cea de-a doua probă recoltată la orele 09:45, lovindu-se cu autoturismul de un stâlp și răsturnându-se în dreptul unei case.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Hârlău a admis propunerea de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile a inculpatului.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și arestarea preventivă reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.

 

Purtător de cuvânt al Parchetului

de pe lângă Judecătoria Hârlău

Procuror,

Sava Teona Alexandra