COMUNICAT DE PRESĂ

09.08.2019

 

 

 

            La data de 09.08.2019, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău, județul Iași, au solicitat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Hârlău luarea măsurii arestării preventive pentru o durată de 30 zile față de inculpatul B.D. pentru săvârșirea infracțiunii de viol, prev. de art. 218 alin. (1) și alin. (3) lit. c) C.pen..

Din probatoriu administrat până la acest moment procesual rezultă suspiciunea rezonabilă în seara de 20.07.2019, în jurul orei 18:00, în timp ce se afla în curtea școlii gimnaziale Constantin Palade, din com. Erbiceni, jud. Iași, inculpatul B.D., fiind sub influența băuturilor alcoolice, a constrâns-o fizic și moral pe minora A.T.B., în vârstă de 17 ani, să întrețină un raport sexual normal, contrar voinței sale.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Hârlău a admis propunerea de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile a inculpatului.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și arestarea preventivă reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.

 

Purtător de cuvânt al Parchetului

de pe lângă Judecătoria Hârlău

Procuror,

                Sava Teona Alexandra