COMUNICAT DE PRESĂ

10.06.2019

 

  Prin referatul din data de 07.06.2019 emis într-o cauză penală a Parchetului de pe lângă Judecătoria Pașcani s-a propus arestarea preventivă a inculpaților: R.C.C., H.M.G.,C.G.I., L.B.P. și L.F. cercetați în stare de reținere pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, prev. de art. 233-234 alin.1 lit. d și alin.3 Cod Penal, cu aplic.art. 77 lit. a și d Cod Penal iar în cazul inculpatului L.F. și cu aplicarea art. 113 alin. 3 C.p. 

În fapt, s-a reținut că:

În noaptea de 27/28.05.2019, în jurul orelor 03,30, după ce au consumat băuturi alcoolice, inculpații majori R. C. C., H. M. G., C. G. I., L. B. P. împreună cu inculpatul minor L.F., s-au deplasat în orașul Tg. Frumos și în timp ce se aflau pe str.Petru Rareș, în apropierea Hanului Orășenesc din localitate, în jurul orei 04,00, aceștia au exercitat violențe fizice asupra persoanei vătămate P. N. care se afla așezat pe o bancă și pe care au deposedat-o  de un telefon mobil marca Nokia 3.1 Plus, în valoare de 769 lei, iar din susținerile persoanei vătămate și de suma de 280 lei.

 

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Pașcani a dispus măsura arestării preventive pe o durată de 30 de zile.

 

Facem precizarea că propunerea formulată sau luarea unor măsuri procesuale, așa cum sunt acestea reglementate de Codul de procedură penală, nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

 

 

PRIM PROCUROR,

Puha Ioan Sebastian