COMUNICAT DE PRESĂ

15.10.2019

 

 

            Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău, județul Iași, la data de 15.10.2019, au solicitat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Hârlău luarea măsurii arestării preventive pentru o durată de 30 zile față de un inculpat pentru săvârșirea infracțiunilor de viol, prev. de art. 218 alin. (1) și alin. (2) C. pen., cu aplic. art. 35 alin. (1) C. pen. și violare de domiciliu, prev. de art. 224 alin. (1) și alin. (2) C. pen., toate cu aplic. art. 38 alin. (1) C. pen..

Din probatoriu administrat până la acest moment procesual rezultă suspiciunea rezonabilă în noaptea de 13/14.10.2019, în intervalul orar 02:00-05:00 inculpatul a pătruns fără drept în domiciliul persoanei vătămate, unde prin constrângere a întreținut raporturi sexuale.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Hârlău a admis propunerea de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile a inculpatului.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și arestarea preventivă reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.

 

 

Purtător de cuvânt al Parchetului

de pe lângă Judecătoria Hârlău

Procuror,

Sava Teona Alexandra