COMUNICAT DE PRESĂ

18.11.2019

 

 

  Prin referatul din data de 16.11.2019  emis într-o cauză penală a Parchetului de pe lângă Judecătoria Pașcani s-a propus arestarea preventivă a inculpatului S.C., cercetat în stare de reținere pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj prev. de art. 257 alin. 1,4 Cod penal raportat la art. 193 alin. 2 Cod penal.

          În fapt, s-a reținut că la data de 14.11.2019, inculpatul  S.C. a exercitat violențe fizice asupra agentului de poliție T.G. aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, provocându-i leziuni traumatice la nivelul arcadei drepte, genunchiului drept și brațului drept, a căror gravitate a fost evaluată printr-un  număr de 4-5 zile de îngrijiri medicale.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Pașcani a dispus măsura arestării preventive pe o durată de 30 de zile.

 

Facem precizarea că propunerea formulată sau luarea unor măsuri procesuale, așa cum sunt acestea reglementate de Codul de procedură penală, nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

 

 

PRIM PROCUROR,

Puha Ioan Sebastian