COMUNICAT DE PRESĂ

19.06.2019

 

 

 

Prin referatul din data de 18.06.2019 emis în dosarul penal nr.418/P/2019 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași s-a propus arestarea preventivă a inculpatului  Cionac Costel Adrian zis ,,Cristi Feraru”, în vârstă de 35 ani, din mun.Iași, cercetat în stare de reținere, pentru săvârșirea infracțiunii de omor, prevăzută de art.188 alin.1 C.p. cu aplicarea art.41 alin.1 C.p. (în stare de recidivă postexecutorie, inculpatul fiind condamnat atât pentru săvârșirea unor infracțiuni de violență, cât și pentru săvârșirea unor infracțiuni contra patrimoniului).

 

În fapt, s-a reținut că:

          În seara zilei de 16.06.2019, în jurul orelor 21.00, în parcarea subterană   amenajată  sub un imobil de pe str. Anastasie Panu s-au adunat mai multe persoane între care inculpatul Cionac Costel Adrian, persoană fără adăpost, în vârstă de 35 ani și victima B.D.I., în vârstă de 34 ani.

În urma unui conflict verbal care a degenerat în lovirea reciprocă a inculpatului și a altor persoane aflate la fața locului, inculpatul Cionac Costel Adrian a luat un cuțit de bucătărie și s-a îndreptat către numitul B.V. cu intenția de a-l lovi la nivelul gâtului. Acesta din urmă a reușit să evite lovitura, inculpatul finalizându-și acțiunea prin lovirea efectivă a victimei B.D.I. care se afla în apropiere.

Fiind audiat în cauză, inculpatul a recunoscut comiterea faptei pentru care este cercetat.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Iași a dispus măsura arestării preventive pe o durată de 30 de zile.

 

Facem precizarea că propunerea formulată sau luarea unor măsuri procesuale, așa cum sunt acestea reglementate de Codul de procedură penală, nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

 

Prim procuror,

Mihaela Apostol