COMUNICAT DE PRESĂ

25.02.2019

 

 

 

Prin referatul din data de 14.02.2019 emis în dosarul penal nr.39/P/2019 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași s-a propus arestarea preventivă a inculpatului  C.C.V., în vârstă de 30 ani, din Satu Nou, comuna Sirețel, jud.Iași, cercetat în stare de reținere, pentru săvârșirea a trei infracțiuni de viol, prevăzută de art.218 alin.1, alin.3 lit.a și c C.pen. cu aplicarea art.35 alin.1 C. pen. (trei acte materiale asupra minorei T.M.M., în vârstă de 10 ani), prevăzută de art. 218 alin.1, alin.3 lit.c C.pen. (un act material asupra minorei T.D., de 16 ani) și prevăzută de art.218 alin.1, alin.3 lit.a, b și c C.pen. (un act material asupra minorei C.F.V., în vârstă de 7 ani), toate cu aplicarea art.38 alin.1 C.pen.

 

În fapt, s-a reținut că:

- într-o zi din toamna anului 2016, apoi într-o zi din vara anului 2017 și în luna septembrie 2018, inculpatul C.C.V., prin constrângere și profitând de imposibilitatea de a se apăra și de a-și exprima voința, a obligat-o pe minora T.M.M. (în vârstă de 10 ani în prezent, fiica soției inculpatului) să suporte acte sexuale orale, precedate de acte de masturbare;

 - într-o zi din toamna anului 2017 inculpatul C.C.V., prin constrângere a obligat-o pe minora T.D. (în vârstă de 16 ani în prezent, sora soției inculpatului) să suporte un act sexual normal;

-  în toamna anului 2018, inculpatul C.C.V., prin constrângere și profitând de imposibilitatea de a se apăra și de a-și exprima voința, a obligat-o pe minora C.F.V., (în vârstă de 7 ani în prezent, fiica inculpatului) să suporte un act sexual oral, precedat de acte de masturbare.

Fiind audiat în cauză, inculpatul C.C.V. s-a prevalat de dreptul la tăcere.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Iași a dispus măsura arestării preventive pe o durată de 30 de zile.

 

Facem precizarea că propunerea formulată sau luarea unor măsuri procesuale, așa cum sunt acestea reglementate de Codul de procedură penală, nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

 

Prim procuror,

Mihaela Apostol