COMUNICAT DE PRESĂ

09.03.2020

 

 

 

Reamintim faptul că, prin referatul din data de 20.01.2020 întocmit de procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași s-a propus arestarea preventivă a inculpatului  P.M., în vârstă de 60 ani, cercetat în stare de reținere, pentru săvârșirea infracțiunii de omor asupra unui membru de familie, prevăzută de art.188 alin.1 C.p. și art.199 alin.1 C.p., asupra victimei P.G., în vârstă de 55 ani.

 

În urma finalizării anchetei penale, prin rechizitoriul din data de 05.03.2020 s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatului P.M., în stare de arest preventiv, pentru săvârșirea infracțiunii de omor asupra unui membru de familie, prevăzută de art.188 alin.1 C.p. și art.199 alin.1 C.p.

În fapt, s-a reținut că:

Pe data de 31.12.2019, în jurul orelor 22.00, în timp ce se afla la domiciliul comun din satul și comuna Focuri, jud. Iași, pe fondul consumului exagerat de alcool, inculpatul PM, în vârstă de 60 ani, i-a aplicat soției sale, în vârstă de 55 ani, multiple lovituri cu obiecte contondente, cauzându-i leziuni incompatibile cu viața, printre care: fractură cominutivă calotă și baza craniului, ruptură de hioid, ruptură de cartilaj tiroid, fractur㠖 disjuncție coloană cervicală cu interesare medulară, fracturi costale, bilateral, hemotorax stâng, ruptură plămân stâng, dilacerare renală dreaptă; fractură diafiză humerală stânga, fracturi ale simfizei pubiene și ale ambelor oase coxale.

Medicul legist din cadrul IML Iași a mai concluzionat că leziunile constatate la cadavru s-au putut produce prin loviri cu corpuri contondente, posibil urmate de cădere (peste ușă de sticlă) și comprimarea regiunilor cervicală și toraco – abdominală cu mijloace contondente.

Fiind audiat în cauză, inculpatul  s-a prevalat de dreptul de nu da declarație în cauză.

În urma expertizării medico-legale psihiatrice s-a concluzionat că inculpatul a avut discernământ la momentul comiterea faptei pentru care este cercetat.

 

Facem precizarea că trimiterea în judecată constituie doar o etapă procesuală care, în nicio situație, nu poate înfrânge prezumția de nevinovăție.

 

 

 

Prim procuror,

Mihaela Apostol