COMUNICAT DE PRESĂ

09.04.2020

 

 

 

Prin referatul din data de 09.04.2020 întocmit de procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași s-a propus arestarea preventivă a inculpatului  B.R.P., în vârstă de 25 ani, cercetat în stare de reținere, pentru săvârșirea tentativei la infracțiunea de omor calificat, prevăzută de art.32 alin.1 C.p. raportat la art.189 alin.1 lit.f C.p., asupra victimelor I.I. și P.A.P.

 

În fapt, s-a reținut că:

Pe data de 11.03.2020, în jurul orei 23.30, în timp ce se afla pe stradela Manta Roșie din mun.Iași, după un conflict spontan avut cu persoanele vătămate I.I și P.A.P., inculpatul B.R.P. a coborât din autoturismul condus de o altă persoană și, în cadrul încăierării iscate cu cele două victime, le-a aplicat acestora, pe rând, mai multe lovituri cu un cuțit de mici dimensiuni, provocându-i persoanei vătămate I.I. plagă a hemitoracelui stâng, emfizem cutanat, secțiunea coastei C10 stângi (fractura acesteia), hemo-pneumotorace stâng operat, leziunile punându-i în primejdie viața, iar în cazul persoanei vătămate P.A.P., plagă cervicală posterioară.

 

Facem precizarea că propunerea formulată sau luarea unor măsuri procesuale, așa cum sunt acestea reglementate de Codul de procedură penală, nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

 

Prim procuror,

Mihaela Apostol