COMUNICAT DE PRESĂ

15.01.2020

 

            Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău, județul Iași, la data de 15.01.2020, au solicitat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Hârlău luarea măsurii arestării preventive pentru o durată de 30 zile față de inculpatul A.M. pentru săvârșirea infracțiunii de viol, prev. de art. 218 alin. (1) și alin. (3) lit. c) C.pen., cu aplic. art. 35 alin. (1) C.pen..

Din probatoriul administrat până la acest moment procesual rezultă suspiciunea rezonabilă în seara de 02.01.2020, în jurul orei 17:30, persoana vătămată minoră S.L.G., în vârstă de 16 ani, în timp ce se afla pe raza satului Liteni, com. Belcești, jud. Iași, prin constrângere fizică a întreținut două raporturi sexuale cu inculpatul A.M., în vârstă de 22 de ani.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Hârlău a admis propunerea de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile a inculpatului.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și arestarea preventivă reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.

 

 

Purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău

Procuror,

Sava Teona Alexandra