COMUNICAT DE PRESĂ

20.01.2020

 

 

 

Prin referatul din data de 20.01.2020 întocmit de procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași s-a propus arestarea preventivă a inculpatului  B.I, în vârstă de 47 ani, cercetat în stare de reținere, pentru săvârșirea infracțiunii de omor asupra unui membru de familie, prevăzută de art.188 alin.1 C.p. și art.199 alin.1 C.p., asupra victimei B.G., în vârstă de 51 ani.

 

În fapt, s-a reținut că:

Pe data de 19 ianuarie 2020, în intervalul orar 16.00 – 17.00, pe fondul consumului exagerat de alcool și al unui conflict spontan, în timp ce se afla în locuința comună din satul Totoești, comuna Erbiceni, jud.Iași, inculpatul B.I., în vârstă de 47 de ani, i-a aplicat fratelui B.G., în vârstă de 51 de ani, câteva lovituri cu un cuțit la nivel cranian și toracic.

Plăgile toracice cauzate, cu plagă cardiacă și hemopericard au condus la decesul victimei.

Fiind audiat de procuror, inculpatul a recunoscut comiterea faptei, motivând că acțiunile sale au fost declanșate de refuzul victimei de a-i restitui o sumă de bani împrumutată anterior.

S-a reținut că inculpatul are antecedente penale, acesta fiind condamnat pentru comiterea unei alte infracțiuni contra vieții, respectiv pentru tentativă la infracțiunea de omor.

 

 

Facem precizarea că propunerea formulată sau luarea unor măsuri procesuale, așa cum sunt acestea reglementate de Codul de procedură penală, nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

 

Prim procuror,

Mihaela Apostol