COMUNICAT DE PRESĂ

22.04.2020

 

 

 

Prin referatul din data de 22.04.2020 întocmit de procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași s-a propus arestarea preventivă a inculpatului  O.A.M, în vârstă de 20 ani, cercetat în stare de reținere, pentru săvârșirea tentativei la infracțiunea de omor, prevăzută de art.32 alin.1 C.p. raportat la art.188 alin.1 C.p., asupra victimei S.A.S, în vârstă de 15 ani.

 

În fapt, s-a reținut că:

Pe data de 20 aprilie 2020, în intervalul orar 21.30-22.00, în timp ce inculpatul, victima și alți tineri petreceau la locuința primului din satul Lungani, comuna Voinești, jud.Iași, pe fondul consumului exagerat de alcool și al unui conflict referitor la o boxă portabilă, inculpatul a adresat injurii victimei și fratelui acesteia, după care a luat un par din lemn cu lungimea de 1,2 m și diametrul de 4,5 cm cu care a lovit boxa și apoi a aplicat o lovitură cu mare intensitate victimei la nivelul capului. În urma loviturii aplicate victima a căzut, fiind transportată la spital pentru intervenție chirurgicală de specialitate.

Medicul legist din cadrul I.M.L. Iași a emis următoarele aprecieri preliminare: plagă cranio-cerebrală temporo-parietală stânga; contuzie cerebrală temporală stânga; hematom extradural temporo-parietal stâng.

Fiind audiat de procuror, inculpatul a recunoscut că a lovit victima minoră cu parul, dar a motivat că a fost o greșeală, intenția sa fiind aceea de a lovi o boxă pe care victima dorea să o ia acasă, aspect care l-a enervat.

 

 

Facem precizarea că propunerea formulată sau luarea unor măsuri procesuale, așa cum sunt acestea reglementate de Codul de procedură penală, nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

 

Prim procuror,

Mihaela Apostol