COMUNICAT DE PRESĂ

29.01.2020

 

 

 

Prin rechizitoriul din data de 27.01.2020 s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatului S.N., fără antecedente penale, pentru săvârșirea:

- tentativei la infracțiunea de „omor calificat” asupra unui membru de familie,  prevăzută de art. 32 alin. 1 Cod penal raportat la art. 189 alin.1 lit. g Cod penal, art. 199 alin. 1 Cod penal.

În fapt, s-a reținut că, pe data de 07.11.2019, în jurul orei 1800, pe fondul consumului excesiv de băuturi alcoolice, inculpatul, în vârstă de 37 ani, a inițiat un atac asupra soției sale, însărcinată în luna a VIII-a, căreia i-a aplicat multiple lovituri cu pumnii peste față, cap și peste corp, precum și cel puțin șase lovituri cu picioarele în abdomen,  ceea ce i-a cauzat nenumărate leziuni – echimoze, tumefacții, plăgi – la nivelul feței și capului, membrelor superioare, abdomenului, coapselor, gambei și genunchilor, fractură de piramidă nazală, luxație de cot stâng, dar a și declanșat nașterea fătului mort, din cauza hemoperitoneului, consecință a plăgii hepatice, toate acestea fiind leziuni grave care i-au pus viața în primejdie persoanei vătămate.

Procurorul criminalist a reținut că, intenția de a ucide a rezultat din multiplele lovituri aplicate și intensitatea lor, în regiunile vitale ale corpului vulnerabil al victimei, vizate de obiectele folosite la atac, din atitudinea inculpatului după săvârșirea faptei, în sensul că și-a abandonat soția, care a sângerat  puternic, fără a-i acorda ajutor sau a cere ajutor pentru ea, ci, dimpotrivă, spunându-i că singura variantă ar fi fost păstrarea secretului agresiunii și conviețuirea în continuare,  intervenția unei ambulanțe fiind solicitată după aproximativ 7 ore.

 

 

 

Facem precizarea că propunerea formulată sau luarea unor măsuri procesuale, așa cum sunt acestea reglementate de Codul de procedură penală, nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

 

Prim procuror,

Mihaela Apostol