COMUNICAT DE PRESĂ

29.01.2020

 

 

 

Prin rechizitoriul din data de 27.01.2020 s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatului D.I.I., pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă la omor, faptă prev. de art. 32 al.1 C.p., raportat la art. 188 al.1 Cp și distrugere  prev. de art. 253 alin. 1 C.p., cu aplicarea prevederilor art. 38 alin. 1 C.p.

În fapt, s-a reținut că, în noaptea zilei de 24.12.2019, în jurul orelor 03.00, în timp ce se afla într-un bar din mun. Pascani, jud Iași inculpatul D.I.I. i-a aplicat persoanei vătămate P.G. câteva lovituri cu pahare în zona capului, urmate de mai multe lovituri cu pumnul la nivelul capului, în urma cărora aceasta a căzut pe o canapea din incinta barului, unde a continuat să îi aplice multiple lovituri cu pumnul în zona pieptului și a corpului. Deși a intervenit un martor ocular care l-a îndepărtat pe inculpat, acesta a revenit la persoana vătămată, care între timp a ajuns în zona barului, aplicându-i trei lovituri cu pumnul în zona capului, lovituri în urma cărora persoana vătămată a căzut pe podea. În timp ce persoana vătămată încerca să se ridice, inculpatul a luat două tăvi de pe bar și a aruncat în direcția a două persoane, fără a le nimeri. Cu tăvile respective, acesta a lovit peretele, un televizor, câteva pahare și sticle de băutură, distrugând bunuri în valoare de 2940 lei.

După ce persoana vătămată s-a ridicat de la podea, inculpatul i-a mai aplicat o lovitură puternică, cu pumnul, în zona feței, lovitură în urma căreia aceasta a căzut la podea  în stare de inconștiență. Deși persoana vătămată se afla în imposibilitatea de a se apăra, inculpatul i-a mai aplicat patru lovituri, cu putere, cu piciorul în zona capului, fiindu-i provocate leziuni care au necesitat mai multe zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.

Procurorul criminalist a reținut că actele de agresiune ale inculpatului erau apte de a produce decesul victimei, rezultat ce nu a avut loc datorită constituției atletice a acesteia și nu atitudinii preventive a inculpatului.

 

 

 

 

Facem precizarea că propunerea formulată sau luarea unor măsuri procesuale, așa cum sunt acestea reglementate de Codul de procedură penală, nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

 

Prim procuror,

Mihaela Apostol